Ademhalingsoefeningen geven lucht

Door ademhalingsoefeningen te doen leer je het tempo van je ademhaling te vertragen. Ontdek jouw natuurlijke en ontspannen ademhaling – Leer de mate van spierspanning voelen en bewust worden.

Normaal gesproken ben je niet bewust van je ademfrequentie en welke spieren je gebruikt bij het ademen. Je gaat er vanuit dat de snelheid en diepte van je ademhaling van zelf geregeld worden en zich aan passen naarmate je meer of minder inspant en actief bent. Als je rent, traploopt adem je sneller, hoger en oppervlakkiger (meer in de borst). Dit adempatroon kan echter in meer of mindere mate ook in stressvolle situaties optreden. Bij inspanning is dit adempatroon effectief en gewenst, maar op lange termijn kun je dit niet volhouden omdat het onnodig veel energie kost en niet functioneel is. Je wordt moe van je gejaagdheid, het zuchten, het gevoel van tekort aan lucht. Vaak voel je zelf niet eens meer dat je je adem vastzet, behalve het feit dat je niet op adem komt. Je bent onbewust van je spierpantser.

 • Werkwijze

  Bij fysiotherapie Timmermans krijg je op een eenvoudige manier uitleg over hoe je lichaam werkt. Ik bespreek de anatomie van de ademhalingsspier naar aanleiding van een korte film en vertel over de normale lichamelijke stress symptomen en de gevolgen van langdurige stress. Met ademhalingsoefeningen leer je voelen wat ‘laag’, ‘hoog’, 'snel' of 'dysfunctioneel' ademen is. Door doen, voelen en ervaren leer je jouw natuurlijke ademhaling (her)kennen en ervaar dat je jouw adem los kunt laten en hoe je jouw lijf de ruimte kunt geven. Het is een kwestie van vaak doen, de tijd nemen, nieuwsgierig zijn naar jezelf en veel geduld hebben.

  Leer jezelf om 3-5x per dag te vertragen en de tijd te nemen voor jouw (adem)ruimte. Neem een (adem)pauze en werk aan je mindset voor je gezondheid. Het is een kwestie van bereidheid om jezelf en je gezondheid op de eerste plaats te zetten.

  Leer je reacties en stress symptomen h(er)kennen tijdens je dagelijkse taken en las de oefeningen in tijdens je normale activiteiten. Krijg weer vertrouwen in je lichaam met de ademhaling als leidraad. Leer ademen en word je stress symptomen de baas. Moeiteloos ademen helpt je om lichamelijk, mentaal en emotioneel in balans te komen. Tijdens het oefenen leer je vooral jezelf kennen via je lichaam en de ademhaling, zodat je efficiënter kunt omgaan met dagelijkse situaties.

  Krijg weer uitzicht op een stralend blauwe lucht en voel je vrij in de keuzes die je maakt

 • Aantal behandelingen

  Je weet na één behandeling welke ademhalingsoefening je kan doen en hoe je die inlast in je dagelijkse leven. Wellicht ontdek je dat een adempacer een goede ondersteuning is om te oefenen en ben je in staat om 3-5x daags (adem)pauzes van een paar minuten te nemen.

  Na vier behandelingen ben je in staat om de adembeweging te voelen en te sturen en wordt het resultaat geëvalueerd. We beslissen samen of doorgaan van de behandeling nodig is. Soms is het zinvol om zes behandelingen over een langere periode van twee of drie maanden te verspreiden. Na de therapie ervaar je de ademhaling op een moeiteloze natuurlijke manier.

 • Geschikt voor

  Ademtherapie is een geschikte behandelmethode voor mensen met klachten waarbij je lijf aangeeft dat het tijd is om een pas op de plaats te maken. Misschien herken je het feit dat je (lijf) niet meer vooruit kan en dat je weinig of geen energie hebt. We leven in een maatschappij waarbij we langdurig veel van ons zelf vragen, waardoor 1 op de 5 mensen klachten krijgt van langdurige pijn en spierspanning. Hyperventilatie, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, vermoeidheid, burn-out en overspannenheid komen veel voor.

  Zeg je als maar ja, zorg je vooral voor anderen en doe je ja, terwijl je eigenlijk nee bedoelt? Wat zijn jouw signalen van (langdurig) te veel hooi op je vork nemen? Ademtherapie is een geschikte methode voor iedereen die moeiteloos wil leren ademen.

 

 

 

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak

Lees meer

Nieuws

Like onze site of schrijf een recensie op google Als je tevreden bent over onze aanpak en de begeleiding en ons wilt aanbeve...

Lees meer
Meer nieuws
 • Burn-out

  Burn-out - geen wachtlijst

  Totale aanpak op jouw afgestemd -weer energie - leven vanuit je hart

  Lees meer
 • Onrust? Angst?

  Onrust? Angst?

  deel je ervaring, angst, eenzaamheid - praten helpt

  Lees meer
 • Eerste afspraak

  Eerste afspraak

  Jij staat bij ons centraal met je verhaal, klachten en/of vragen. We vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen...

  Lees meer
 • Wie ik ben

  Maak kennis met Fysiotherapie Timmermans. Een holistische benadering

  Lees meer
 • Behandelingen

  Behandelingen

  Wij zijn expert in diverse behandelmethodes van chronische pijn en stress gerelateerde klachten zoals een burn-out...

  Lees meer
 • Doe een loopbandtest

  Doe een loopbandtest

  Kun je (bijna) niet meer wandelen en/ of traplopen door kramp of heftige kuit-, heup-, bil- of rugpijn?

  Lees meer
 • Biofeedback

  Biofeedback

  Je oefent jouw ademhaling en hartcoherentie door tegelijkertijd een ontspanningsoefening te ervaren en met direct feedback

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.