Waarom bewust bewegen?

Het doel is om weer vertrouwen te krijgen in je lijf met zachtheid voor jezelf.  Word bewust en leer de ruimte voelen binnen je lijf, binnen jezelf, zodat je leert voelen wat JIJ wilt en nodig hebt om weer energiek en goed in je vel te zitten. Leren leven vanuit je hart. 

 

 • Bewust bewegen, wat is dat?

  Door een burn-out, langdurige pijn of problemen met bewegen durf of kun je (tijdelijk) niet meer sporten. Het lukt je gewoonweg niet meer om thuis te bewegen of er is een andere drempel om naar de sportschool te gaan. Wat wij doen, is samen oefenen op een rustige manier, om zo te ontdekken dat bewegen wel mogelijk is, aangepast aan jouw lijf en op jouw manier. Wij gaan de natuurlijke bewegingen binnen je lijf herontdekken zodat de energie en de ademhaling weer stroomt. Net als bij een waterval: het water beweegt en stroomt vanzelf. Ook al klinkt dit nu misschien nog als onmogelijk.

  Ik gebruik vele bewegingsvormen waaronder Basic Body Awareness Therapy. Dit zijn eenvoudige bewegingen in lig, zit en staand net als in je dagelijkse leven. We bewegen op een rustige en aangename manier. Je kiest zelf welke oefeningen je gaat toepassen, omdat jijzelf jouw expert bent van je lijf. Door geduldig te zijn, veel te herhalen, de tijd te nemen, verbeter je stap voor stap je houding en de kwaliteit van bewegen. Bewust bewegen gaat altijd in combinatie met het oefenen van balans en ademhaling.

  De methode is geschikt voor diegenen die moeite hebben met (intensief) bewegen of sporten. In het bijzonder als je helemaal ‘vast zit’ of weinig energie hebt. Bijvoorbeeld bij hoofdpijn, fibromyalgie, hoge bloeddruk, hartkloppingen en paniekaanvallen. Doordat je meer contact krijgt met je lijf en gevoelens, leer je beter doseren en je mogelijkheden herkennen. Het is vooral de bedoeling dat je bewegen als soepel en licht ervaart. Mild en met aandacht.

  Als je jezelf herkent in de bovenstaande beschrijving kom dan langs voor een intake of individuele sessie. Krijg weer vertrouwen in je lichaam en ervaar wat je wel kunt.

 • Werkwijze

  We starten met een tot drie individuele sessies.  Indien je dit fijn vindt kun je ook instromen in een kleine groep van 2 tot 4 personen. Zes bijeenkomsten zijn voldoende om zelf de weg naar het bewegen of het sporten weer te vinden. Het werkt ondersteunend om samen met andere vrouwen te bewegen; het geeft (h)erkenning en je kan je aan elkaar optrekken. Het motto tijdens het bewust bewegen is ‘aangenaam, prettig en licht’. Er wordt niet hardgelopen, het is geen conditietraining, meditatie, het is niet prestatiegericht. Het is wel: rekken, strekken, balans, ademhaling en alles is gericht op ‘goed zorgen voor jezelf’. Ik vind het belangrijk dat je ervaart wie je bent, met zachtheid, blijdschap en dankbaarheid naar jezelf. 

  Vanaf juni 2020 is yin yoga therapie mogelijk.

  Word je meer bewust van je lichaam, je lichamelijke gewaarwordingen. Ervaar wat je wel kan doen binnen jouw mogelijkheden en grenzen.

 • Geschikt voor

   Burn-out
  Chronische pijn
   Hoofdpijn
   Spanningsklachten
   Hoge bloeddruk
   Hartkloppingen
   Paniekaanval
   Hyperventilatie
   Fibromyalgie
   Slachtoffers van geweld of misbruik

  Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie, neem dan contact met me op. 

 

 

 

        

 

 

 

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak

Lees meer

Nieuws

Like onze site of schrijf een recensie op google Als je tevreden bent over onze aanpak en de begeleiding en ons wilt aanbeve...

Lees meer
Meer nieuws
 • Onrust? Angst?

  Onrust? Angst?

  deel je ervaring, angst, eenzaamheid - praten helpt

  Lees meer
 • Eerste afspraak

  Eerste afspraak

  Jij staat bij ons centraal met je verhaal, klachten en/of vragen. We vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen...

  Lees meer
 • Wie ik ben

  Maak kennis met Fysiotherapie Timmermans. Een holistische benadering

  Lees meer
 • Behandelingen

  Behandelingen

  Wij zijn expert in diverse behandelmethodes van chronische pijn en stress gerelateerde klachten zoals een burn-out...

  Lees meer
 • Doe een loopbandtest

  Doe een loopbandtest

  Kun je (bijna) niet meer wandelen en/ of traplopen door kramp of heftige kuit-, heup-, bil- of rugpijn?

  Lees meer
 • Biofeedback

  Biofeedback

  Je oefent jouw ademhaling en hartcoherentie door tegelijkertijd een ontspanningsoefening te ervaren en met direct feedback

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.