Biofeedback, een goede oplossing voor het aanpakken van stress symptomen

 Gezond oud worden willen we toch allemaal? Langdurige stress is ongezond en veroorzaakt vermoeidheid en lichamelijke klachten

Doe een test met biofeedback om te kijken hoe jouw lichaam reageert onder invloed van spanning of stress. Biofeedback maakt dit zichtbaar en geeft daarnaast ook inzicht in jouw vermogen om te ontspannen en jouw herstelvermogen na spanning.

Bij biofeedback leer je je lichamelijk reacties te controleren door directe feedback met beeld en geluid. Om snel een indruk te krijgen van hoe biofeedback werkt, kun je naar het volgende filmpje van Mind Media over biofeedback kijken.

 • Nieuwsgierig?

  Als je nieuwsgierig bent geworden en ook meer invloed wilt krijgen op je klachten, maak dan een afspraak voor een kennismaking. Bij de test meten we jouw spierspanning, ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding tijdens het uitvoeren van een aantal opdrachten.

   

 • Werkwijze

  De behandeling wordt perfect afgestemd op jouw specifieke situatie. Bij de training kijk je mee op een beeldscherm - we oefenen met een pacer of een spelvorm. Je ziet (of hoort) direct jouw reactie en daardoor leer je makkelijker je lichamelijke reactie te voelen en vooral te regelen op een relaxte manier. Je oefent bijvoorbeeld of je tegelijkertijd je schouders los kunt laten en kunt doorademen terwijl je schrijft of bezig bent op je mobiel. 

  De ene persoon heeft meer baat bij een ademoefening, de ander bij een ontspanningsoefening. Biofeedback biedt veel voordelen en mogelijkheden. De belangrijkste is dat je leert hoe jij het beste ontspant en hoe jij je  ademhaling vertraagt zodat je een effectieve moeiteloze ademhaling ervaart. Als je goed kunt ontspannen ben je minder gejaagd en kun je zelfs merken dat je handen warmer worden (Koude handen zijn een aanwijzing voor toegenomen stress). Trainen van jouw hartcoherentie is bij uitstek geschikt met biofeedback. Bij een optimale hartcoherentie zijn je ademhaling en hartslag optimaal in balans en dat zorgt voor een snel herstel en is daarom goed voor je gezondheid.

 • Nog vragen? 

  Kom langs voor jouw ‘stresstest’ en maak een afspraak. Krijg weer zelfcontrole over je lijf. Neem persoonlijk contact met me op als je nog vragen hebt.

  Ik verheug me om je te zien in de praktijk!

 

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak

Lees meer

Nieuws

Like onze site of schrijf een recensie op google Als je tevreden bent over onze aanpak en de begeleiding en ons wilt aanbeve...

Lees meer
Meer nieuws
 • Burn-out

  Burn-out - geen wachtlijst

  Totale aanpak op jouw afgestemd -weer energie - leven vanuit je hart

  Lees meer
 • Onrust? Angst?

  Onrust? Angst?

  deel je ervaring, angst, eenzaamheid - praten helpt

  Lees meer
 • Eerste afspraak

  Eerste afspraak

  Jij staat bij ons centraal met je verhaal, klachten en/of vragen. We vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen...

  Lees meer
 • Wie ik ben

  Maak kennis met Fysiotherapie Timmermans. Een holistische benadering

  Lees meer
 • Behandelingen

  Behandelingen

  Wij zijn expert in diverse behandelmethodes van chronische pijn en stress gerelateerde klachten zoals een burn-out...

  Lees meer
 • Doe een loopbandtest

  Doe een loopbandtest

  Kun je (bijna) niet meer wandelen en/ of traplopen door kramp of heftige kuit-, heup-, bil- of rugpijn?

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.