Bouwen op eigen kracht en ervaring

Psychodynamische therapie is gericht om onder andere ook lichamelijke klachten die niet te verklaren zijn (SOLK) te behandelen. De behandelingen richten zich vooral op bewustwording van lichaamssignalen, vergroten van inzicht in de (pijn)klacht en het vergroten van je zelfcontrole. Bij complexe psychosomatische aandoeningen is multidisciplinaire samenwerking met o.a. een bedrijfsarts, psycholoog en de huisarts noodzakelijk.

Psychodynamische therapie wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering vanuit de complementaire zorg/ alternatieve geneeswijze. Een gedeelte wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Vraag in de praktijk naar de voorwaarden.

 • Werkwijze

  In vergelijking met ‘standaard’ fysiotherapie, zullen psychodynamische sessies meer gericht zijn op het verbinden van je lichaam met je brein en geest. De behandeling is gericht op ervaren, groei en ontwikkeling, waarbij we afstemmen op jou als persoon, omdat jij uniek bent.

  We willen zowel je lijf als je geest in beweging zetten en gaan aan de slag met bewustwording van jouw patronen, strategieën, vaak niet helpende en ongezonde gedachten. Piekeren, gejaagd en rusteloos zijn willen we omkeren. We laten je jouw lichaam met zijn lichamelijke signalen (adem, mate van spierspanning) ervaren en we begeleiden met het herontdekken van jouw mogelijkheden. Het gaat om leren leven in het moment met het startpunt: acceptatie van jouw huidige situatie. 

  Psychodynamische therapie staat dus voor een dynamische manier van werken met zowel jouw lijf als je manier van denken en is juist gericht op het weer voelen, dit kunnen toelaten en jezelf kunnen zien met zowel je positieve kwaliteiten als je schaduwkanten. Van vermijden van moeilijke situaties en gevoelens beweeg je naar zelfontwikkeling en groei toe. Hiervoor is nieuwsgierigheid, lef en jouw bereidheid nodig.

  Daarbij gaan we uit van jouw eigen kwaliteiten, kracht en eerdere succes ervaringen. Weten wat je wel kan en dit volledig ervaren maakt dat je voelt dat je leeft, dat je er toe doet. Stap voor stap weer meedoen en weten wat voor jou belangrijk is in jouw leven. Jij staat centraal!

  Psychodynamische therapie werkt zowel met verschillende erkende methoden vanuit de psychotherapie als met lichaamsgerichte therapie. Dit betekent vooral doen en ervaren via het lichaam in plaats van alleen praten. Ik kan me voorstellen dat dit je nu nog weinig zegt en daarom is het handiger om een intake ter kennismaking te plannen, om te kijken of er een klik is. Tijdens deze intake wordt het voor jou vanzelf duidelijk wat ik voor je kan betekenen. 

   

 • Wat is het doel?

  Bij psychodynamische therapie gaat het om de bewustwording van je automatische reactie - je "snelweg". Wil je reageren vanuit geraaktheid, vanuit het pleasen van anderen of omdat het zo hoort en je het zo geleerd hebt? Of wil je vanuit vrijheid kunnen kiezen, vanuit jouw volwassen persoon zodat je reageert vanuit je hart, zonder schuldgevoel of het idee je te moeten verantwoorden. Je leert om ja te zeggen tegen jezelf en dit te uiten naar de buitenwereld.

 • Geschikt voor

  Voor mensen met klachten waarbij je lichaam aangeeft dat het tijd is om een pas op de plaats te maken; als je veel lichamelijke klachten hebt die onverklaarbaar zijn. Het kan zijn dat je bij meerdere artsen bent geweest en zij je niet verder kunnen helpen of als allerlei ingrepen niet hebben geholpen. Heb je het gevoel dat je (lichaam) niet meer kan, dat je weinig of geen energie hebt? Kom dan langs. 

   Burn-out
   Klachten van hyperventilatie
   Langdurige pijnklachten
   Overspannenheid
   Slaapstoornissen
   Vermoeidheid

  U krijgt goede handvaten om je lijf te leren resetten, te ontwinden van stressreacties, zodat je beter kan functioneren - weer kunnen genieten.

 • Methoden

  Mogelijke methoden die we kunnen inzetten zijn: cognitieve gedragstherapie: RET (rationeel emotieve therapie), EMDR, NLP (neurolinguistisch programmeren), Voice Dialogue, PRI (past reality integration) axenroos, ademtherapie, ontspanningstherapie en lichaamsgerichte therapie.

 • Hoeveel sessies?

  Het aantal sessies is afhankelijk van je probleem, vraag en je persoonlijke ontwikkeling. Zes sessies (1-1,5 uur) zijn meestal voldoende. Bij een burn-out: 6-12 sessies.

 

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak

Lees meer

Nieuws

Like onze site of schrijf een recensie op google Als je tevreden bent over onze aanpak en de begeleiding en ons wilt aanbeve...

Lees meer
Meer nieuws
 • Burn-out

  Burn-out - geen wachtlijst

  Totale aanpak op jouw afgestemd -weer energie - leven vanuit je hart

  Lees meer
 • Onrust? Angst?

  Onrust? Angst?

  deel je ervaring, angst, eenzaamheid - praten helpt

  Lees meer
 • Eerste afspraak

  Eerste afspraak

  Jij staat bij ons centraal met je verhaal, klachten en/of vragen. We vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen...

  Lees meer
 • Wie ik ben

  Maak kennis met Fysiotherapie Timmermans. Een holistische benadering

  Lees meer
 • Behandelingen

  Behandelingen

  Wij zijn expert in diverse behandelmethodes van chronische pijn en stress gerelateerde klachten zoals een burn-out...

  Lees meer
 • Doe een loopbandtest

  Doe een loopbandtest

  Kun je (bijna) niet meer wandelen en/ of traplopen door kramp of heftige kuit-, heup-, bil- of rugpijn?

  Lees meer
 • Biofeedback

  Biofeedback

  Je oefent jouw ademhaling en hartcoherentie door tegelijkertijd een ontspanningsoefening te ervaren en met direct feedback

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.