Bouwen op eigen kracht en ervaring

Psychodynamische therapie is gericht om onder andere ook lichamelijke klachten die niet te verklaren zijn (SOLK) te behandelen. De behandelingen richten zich vooral op bewustwording van lichaamssignalen, vergroten van inzicht in de (pijn)klacht en het vergroten van je zelfcontrole. Bij complexe psychosomatische aandoeningen is multidisciplinaire samenwerking met o.a. een bedrijfsarts, psycholoog en de huisarts noodzakelijk.

Psychodynamische therapie wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering vanuit de complementaire zorg/ alternatieve geneeswijze. Een gedeelte wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Vraag in de praktijk naar de voorwaarden.

 • Werkwijze

  In vergelijking met de ‘standaard’ fysiotherapie behandeling zullen behandelingen vaak een meer coachend karakter hebben, waarbij wij uitgaan van je eigen kracht en ervaring. Psychodynamische therapie werkt op een dynamische manier met zowel jouw lijf als je manier van denken. We willen beiden (lijf en geest) in beweging zetten en je leren weer te voelen. We laten je ervaren wat je wel kan, zodat je weer voelt dat je leeft en je stap voor stap leert en doet wat voor jou belangrijk is in jouw leven. Jij staat centraal! De behandeling is gericht op ervaren, groei en ontwikkeling. De kracht van psychodynamisch werken is dat de behandeling op jou wordt afgestemd, omdat jij uniek bent.

  Psychodynamische therapie werkt zowel met verschillende erkende methoden vanuit de psychotherapie als met lichaamsgerichte therapie. Dus niet alleen praten, maar vooral doen en ervaren via het lichaam. Ik kan me voorstellen dat dit je nu nog weinig zegt en daarom is het handiger om te starten met een intake ter kennismaking, om te kijken of de klik er is. Tijdens deze intake wordt het vanzelf duidelijk wat ik voor je kan betekenen. 
   

 • Wat is het doel?

  Bij psychodynamische therapie gaat het om de bewustwording van je automatische reactie - je "snelweg". Wil je reageren vanuit geraaktheid, vanuit het pleasen van anderen of omdat het zo hoort en je het zo geleerd hebt? Of wil je kunnen kiezen vanuit jouw volwassen persoon en reageren vanuit je vrije keuze, vanuit je hart, zonder schuldgevoel of het idee je te moeten verantwoorden.

 • Geschikt voor

  Voor mensen met klachten waarbij je lichaam aangeeft dat het tijd is om een pas op de plaats te maken; als je veel lichamelijke klachten hebt die onverklaarbaar zijn. Het kan zijn dat je bij meerdere artsen bent geweest en zij je niet verder kunnen helpen of als allerlei ingrepen niet hebben geholpen. Heb je het gevoel dat je (lichaam) niet meer kan, dat je weinig of geen energie hebt? Kom dan langs. 

   Burn-out
   Klachten van hyperventilatie
   Langdurige pijnklachten
   Overspannenheid
   Slaapstoornissen
   Vermoeidheid

  U krijgt goede handvaten om je lijf te leren resetten, te ontwinden van stressreacties, zodat je beter kan functioneren - weer kunnen genieten.

 • Methoden

  Mogelijke methoden die we kunnen inzetten zijn: cognitieve gedragstherapie: RET (rationeel emotieve therapie), EMDR, NLP (neurolinguistisch programmeren), Voice Dialogue, PRI (past reality integration) axenroos, ademtherapie, ontspanningstherapie en lichaamsgerichte therapie.

 • Hoeveet sessies?

  Het aantal sessies is afhankelijk van je probleem, vraag en je persoonlijke ontwikkeling. Zes sessies (1-1,5 uur) zijn meestal voldoende. Bij een burn-out: 6-12 sessies.

 

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak

Lees meer

Nieuws

De praktijk is weer geopend! (29-04) - Mocht je verhoging (38C) hebben of niet lekker zijn, laat je dan tes...

Lees meer
Meer nieuws
 • Burn-out

  Burn-out - geen wachtlijst

  Totale aanpak op jouw afgestemd -weer energie - leven vanuit je hart

  Lees meer
 • Corona - psychosociale hulp

  Corona - psychosociale hulp

  deel je ervaring, angst, eenzaamheid - praten helpt

  Lees meer
 • Eerste afspraak

  Eerste afspraak

  Jij staat bij ons centraal met je verhaal, klachten en/of vragen. We vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen...

  Lees meer
 • Het team

  Het team

  Maak kennis met het team van Fysiotherapie Timmermans. Met ieder onze eigen specialiteiten en effectieve behandelmethodes...

  Lees meer
 • Behandelingen

  Behandelingen

  Wij zijn expert in diverse behandelmethodes van chronische pijn en stress gerelateerde klachten zoals een burn-out...

  Lees meer
 • Doe een loopbandtest

  Doe een loopbandtest

  Kun je (bijna) niet meer wandelen en/ of traplopen door kramp of heftige kuit-, heup-, bil- of rugpijn?

  Lees meer
 • Biofeedback

  Biofeedback

  Je oefent jouw ademhaling en hartcoherentie door tegelijkertijd een ontspanningsoefening te ervaren en met direct feedback

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.