Het team

Marianne Timmermans

Mijn naam is Marianne Timmermans. Sinds 1989 ben ik me steeds blijven ontwikkelen: van fysiotherapeut, manueeltherapeut, oedeemtherapeut, naar psychodynamisch therapeut. Daarnaast ben ik ook ervaringsdeskundige bij pijn. Mijn motto is; "Leren leven".

Naast coaching in mijn fysiotherapiepraktijk in Veghel werk ik vooral met mensen met (chronische) pijn en help ik mensen bij het veranderen van hun leefstijl. Wat is er mooier dan het helpen van mensen, een luisterend oor bieden en mensen (weer) in beweging krijgen?

Mijn ervaring is dat mensen hun lichaam vaak als werktuig ofwel als instrument gebruiken en door blijven gaan omdat het moet, op wilskracht en omdat ze het gewend zijn. Als het (tijdelijk) verandert en u wordt geconfronteerd met: “niet meer kunnen” of met ziek zijn, dan kan dit veel veranderingen teweegbrengen. Hoe gaat u om met dit “verlies van kunnen” en als het niet meer vanzelfsprekend is om alles te kunnen doen.

Ik werk graag met de aanpak van gezondheid op een positieve manier. U met uw lijf zijn één en uw lichaam geeft zijn grenzen aan. Op het moment dat uw werktuig hapert zijn er keuzes (nodig) om te herstellen. Ik help u professioneel met het inzichtelijk maken van mogelijke keuzes zoals: “Kan ik doorgaan met mijn werk of is er meer rust nodig?” of “Welke oefeningen zijn geschikt om te doen?”.

Met mijn achtergrond als fysiotherapeut en manueeltherapeut is mijn kennis over het lichaam en beweging een extra kwaliteit en zal ik de methode inzetten die voor u als persoon het meest geschikt is.

 Monique van Zutphen

Hoe meer werkervaring in zowel Nederland als in het buitenland ik op deed, hoe meer mijn passie voor fysiotherapie groeide.

Als fysiotherapeut blijf je analyseren en telkens weer is het zoeken naar de daadwerkelijke oorzaak van de klachten een leuke en soms complexe uitdaging. Ik kwam er al snel achter dat het mentale aspect veel invloed kan hebben en hierdoor werd soms meer bereikt dan bij een ‘gewone’ fysiotherapie behandeling te verwachten was.

Toen ik de master psychosomatische fysiotherapie ging doen in Utrecht (afgerond in 2016), viel dan ook veel op zijn plek. Als psychosomatisch fysiotherapeut ben je specifiek opgeleid om onder andere ook lichamelijke klachten die niet te verklaren zijn (SOLK) te behandelen. In behandelingen richt ik me vooral op bewustwording van lichaamssignalen, vergroten van inzicht in de (pijn)klachten en het vergroten van je zelfcontrole.

Bij complexe psychosomatische aandoeningen is multidisciplinaire samenwerking met o.a. een bedrijfsarts, psycholoog en de huisarts noodzakelijk. In vergelijking met de ‘standaard’ fysiotherapie behandeling zullen behandelingen daarom vaak een meer coachend karakter hebben, waarbij een actieve instelling en samenwerking met de patiënt centraal staat.

 

 

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak

Lees meer

Corona beleid & Kerstvakantie

Mocht u verkouden zijn, hoesten of koorts hebben, dan graag uw afspraak annuleren!  De praktijk is geopend. Wij vr...

Lees meer
Meer nieuws
 • Burn-out

  Burn-out - geen wachtlijst

  Totale aanpak op jouw afgestemd -weer energie - leven vanuit je hart

  Lees meer
 • Corona - psychosociale hulp

  Corona - psychosociale hulp

  deel je ervaring, angst, eenzaamheid - praten helpt

  Lees meer
 • Eerste afspraak

  Eerste afspraak

  Jij staat bij ons centraal met je verhaal, klachten en/of vragen. We vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen...

  Lees meer
 • Behandelingen

  Behandelingen

  Wij zijn expert in diverse behandelmethodes van chronische pijn en stress gerelateerde klachten zoals een burn-out...

  Lees meer
 • Doe een loopbandtest

  Doe een loopbandtest

  Kun je (bijna) niet meer wandelen en/ of traplopen door kramp of heftige kuit-, heup-, bil- of rugpijn?

  Lees meer
 • Biofeedback

  Biofeedback

  Je oefent jouw ademhaling en hartcoherentie door tegelijkertijd een ontspanningsoefening te ervaren en met direct feedback

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.